Stichting Zaadgoed
voor biologische zaadteelt en veredeling
en behoud van biodiversiteit
Red onze zaden!

Cursussen

Cursus zaadteelt voor moestuinders

Hebt u een moestuin en lijkt het u leuk om zelf zaad te telen? Dan is deze cursus voor u. De cursus wordt gegeven door Janneke Tops. Zij heeft veel ervaring heeft met het geven van cursussen aan moestuinders. De cursus bestaat uit twee middagen; een zaaidag in het voorjaar en een oogstdag in het najaar. Tijdens de cursus leert u hoe zaadvermeerdering in zijn werk gaat en hoe u zaadteelt kunt inpassen in uw vruchtwisseling. U krijgt praktische tips over het telen, oogsten, drogen en bewaren van zaden in de moestuin.

goedzaad1740
Dit jaar wordt de cursus verzorgd bij een aantal volkstuinverenigingen. Heeft u ook interesse? Laat het ons weten in een email naar info@zaadgoed.nl, dan kunnen we daar voor volgend seizoen rekening mee houden.

============================================

Cursus voor instandhouding van een groenteras

In samenwerking met ProSpecieRara. 
Zodra er weer een nieuwe cursus start laten we dat aan onze donateurs en op de website weten. Als u op de hoogte wilt blijven, stuur dan een mailtje naar info@prospecierara.nl

============================================

Aardappelveredelingscursus

In het zevende jaar heeft deze cursus geen ondersteuning door Stichting Zaadgoed meer nodig.
De drie aardappelkwekersverenigingen (AKV’s) bieden in samenwerking met het Louis Bolk Instituut de Cursus Aardappelveredeling voor (kleine) kwekers aan. Na de succesvolle cursussen Aardappelveredeling (2008 tot 2013) in het kader van het Bioimpuls Veredelingsproject, is besloten deze cursus een vaste plaats in de aardappelsector te geven. Niet alleen biologische akkerbouwers hadden belangstelling voor deze cursus, maar ook gangbare kleine kwekers wilden hun kennis opfrissen en verdiepen. Zelfs kwekers van professionele kweekbedrijven bleken hun voordeel te kunnen doen met de rijke kennis van de kweker en docent Jan van Loon.
Opgeven via  www.louisbolk.nl/veredeling.